Nieuws

Bestel hier uw bio groenten en fruit

Inhoud van de pakketen:

Bio groentenpakketen

8-tal verschillende groenten --> dit is het basispakket

10-tal verschillende groenten + meer van de groenten uit het basispakket

12-tal verschillende groenten + meer van de groenten uit het basispakket

Bio fruitpakketten

+/-10 stukken/porties

+/- 20 stukken/porties

+/- 30 stukken/porties

+/- 40 stukken/porties

+/- 50 stukken/porties

Bio soeppakketen

gezinspakket

pakket kleine klas (10-12 kinderen)

pakket grote klas (18-22 kinderen)

 

De Wingerd is verdeelpunt voor bio groenten- en fruitpakketten

Enkele jaren geleden gaven ouders vorm aan een nieuw initiatief bij ons op school: de verkoop van bio groenten en fruit in onze school. Dat is dankzij de samenwerking met boer Gijs en boer Jules. Gijs en Jules runnen samen Kempengoud, een biologisch groenten- en fruitbedrijfje, gelegen te midden van de velden tussen Nieuwmoer en Wildert.

Kempengoud staat voor duurzaamheid. Op hun 2 hectare grote veld telen ze zowat alle variëteiten van groenten die in ons klimaat geteeld kunnen worden. Hun verkoop gebeurt op het veld, in een primitief veldwinkeltje. Daarnaast stellen ze wekelijks groenten- en/of fruitpakketten samen, die ze verdelen via een aantal verdeelpunten. De Wingerd is sedert enkele jaren ook een verdeelpunt voor ouders van de school maar ook voor buurtbewoners en geïnteresseerden. 

Producten

  • Alle producten zijn biologisch
  • Ze trachten de pakketten zoveel als mogelijk te vullen met heerlijke producten van hun eigen veld. Ze vullen aan met producten van collega-bioboeren uit de buurt. De rest kopen ze aan op de biologische vroegmarkt.
  • Ze werken seizoensgebonden.
  • Versheid is voor hen zeer belangrijk. Waar mogelijk wordt geoogst op donderdagochtend, de dag dat de pakketten worden samengesteld.
  • De pakketten worden indien gewenst voorzien van een aantal heerlijke receptjes. Hiervoor kan je aanmelden via de mailinglijst.

Afhaling

  • Elke donderdagnamiddag tussen 15u00 en 17u30 aan de poort of vrijdagochtend (met het risico dat er dieren aan gezeten hebben) om 8u30.
  • Breng een eigen zak/tas/bak mee om groenten en fruit in over te laden. De pakketten worden door de boer klaargezet in blauwe groentenbakken, die door hem terug meegenomen worden.

Contact coördinator verdeelpunt De Wingerd

  • Ellen Van Hees (mama van Kobe en Stan): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestellen

  • Bestellen gebeurt via onderstaande link ten laatste maandagavond 23u.
  • Er wordt niet met een abonnementensysteem gewerkt. U kiest m.a.w. volledig vrij wanneer u bestelt.