Aan het woord

Leen Schillemans - Aan het woord

Mijn visie op wat deze school nodig heeft, is uitgesproken participatief: het is wat wij er met zijn allen samen van kunnen en willen maken, in deze tijd. Graag wil ik dan ook een aanspreekpunt zijn voor leerlingen, leerkrachten en ouders. Van hieruit wil ik trachten te ondersteunen, coördineren en verbinden en ook een poortwachter zijn naar de buitenwereld toe.

Verder vind ik het belangrijk om de schoolorganisatie, personeelsbeleid en financieel beleid op orde te houden en goed te plannen. Als die basis op orde is, komt er meer ruimte en energie vrij voor waar het echt over gaat, zaken die echt belangrijk zijn, zoals visievorming: wat geven we eigenlijk mee met de kinderen, hoe doen we dat?...Kortom, de geheimen van de opvoedkunst.

De studie van de steinerpedagogie daagt ons telkens opnieuw uit om heel bewust te kijken naar hoe we elke dag de leerlingen ontmoeten. Dat is waar het om draait in onze school, dus het pedagogische werk moet de meeste tijd en ruimte innemen. Natuurlijk doen we dat samen en is dit project steeds verder in ontwikkeling.

Ruimte creëren wil ik wel letterlijk nemen: met infrastructuur kun je veel doen op zo'n droomlocatie en ruimte creëert mogelijkheden.

Ik zie hier een fantastisch mooie plek, een uniek participatief project in een toffe oudergroep en een ervaren team, met veel expertise. Kortom, een geweldige uitdaging, met keiveel werk, maar we maken er samen van wat het moet zijn!

Leen