Publicaties

Kijkje in de klas van juf Sari

Het is nog donker in de klas. De kleuters komen met hun liefste popje de klas binnen. Eén voor één mogen ze, met een beetje hulp, een drijfkaarsje aansteken en te water laten.

Wanneer de kaarsjes branden en de kleuters in de kring zitten met hun popje op schoot, zingen we alle baby- en peuterliedjes die we (nog) kennen van ‘heel lang geleden’: ‘Handjes draaien’, ‘Klap eens in de handjes’, ‘Slaap kindje slaap’, …. De poppen mogen de gebaren mee doen met hun poppenarmpjes, dat vinden de kleuters natuurlijk heel grappig.

Ondertussen zijn de popjes in slaap gevallen in de armen van hun poppenouders en vertel ik het verhaal van de pannenkoek.
Na het verhaal zingen we alle pannenkoekenliedjes die we kennen en ook het liedje van Anne-Marie-Katrien voor mama Katrien (de mama van Marie) die vandaag pannenkoeken komt bakken voor ons feest.

Dan begint het vrij spel: een aantal kleuters gaan op het zoldertje spelen, anderen maken het met hun pop gezellig in de poppenkamer. Nog anderen bouwen een kamp.

Een paar kleuters gaan aan de zandtafel werken en timmeren aan de werkbank en ik mag ondertussen babysitten op de poppen.

kijkje in de klas lichtmis

Een paar kleuters helpen mama Katrien om het beslag voor de pannenkoeken te maken.

Wanneer het beslag klaar is, mogen de kleuters om beurten helpen om de pannenkoeken om te draaien: niet gemakkelijk.

De kleuters, die dat wensen, mogen een kroontje voor hun pop maken.

Rond 10 uur ruikt het al heerlijk in de klas. We dekken samen de tafel en dan: ‘Tingelingelinge Pannenkoek, kom op bezoek!’

 

Smulle smulle van diedel diedel dulle,

Smulle smulle van diedel diedel dij!

 

Dankuwel mama Kartien voor de heerlijke pannenkoeken!

In het kader van gedichtendag gingen verschillende klassen aan de slag met woorden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit de derde klas van juf Caroline.

doc10090220200205082150 001

doc10090320200205082219 001